Unik blend som gjordes första gången 2011 till minne av 20 år i frihet från Sovjet-unionen. Vinet fick ett sådant mottagande att det fortsätter att produceras i en begränsad upplaga. Freedom är ett fylligt och mjukt vin som passar till det mesta, riktigt gott vin helt enkelt! Vinet är IGP-certifierat i regionen Stefan Voda, lågt skördeuttag på 8-10 ton/hektar. Alla druvor är handplockade och handsorterade. 12 månader på ekfat.

4,2/5 i Vivino-appen!

Intensiv rubinfärg

DRUVA
Bastardo, Saperavi samt Rară Neagra (unik för Moldavien)

FÄRG
Rubinröd

AROM
Svarta vinbär, plommon

SMAK
Balanserad och rund smak med inslag av röd frukt plommon och vanilj

PASSAR TILL
Rött kött, lagrade ostar, efterrätter med mörk choklad

SERVERINGSTEMPERATUR
+18…+20° C

Producent
Château de Purcari

Château de Purcari

Inbäddad mellan floden Dniester och Svarta havet ligger det anrika vinslottet Château de Purcari, en av Moldaviens äldsta vingårdar grundat 1827. Purcari, som producerar närmare 3 miljoner flaskor per år, har vunnit mängder med priser de senaste åren för sina utmärkta viner.

Frihetligt vin

Ett vin som gjordes första gången 2011 till minne av 20 år i frihet från Sovjetunionen. Vinet fick ett sådant mottagande att det sedan dess har fortsatts att produceras i en begränsad upplaga. Vi är mycket glada att vi sedan ett par år tillbaka kan erbjuda detta unika vin i Sverige. Speciellt en dag som denna.

Freedom Blend är uttryck för den fria andan och är gjord på druvorna som har sitt ursprung i tre länder som alla varit med i Sovjetunionen. Saperavi - Georgien, Bastardo - Ukraina och Rara Neagra – Moldavien. I Moldavien pratar man om att vinet har hjärtat i Georgien, Ukrainas fria anda och Moldaviens terroir.

Den intensiva rubinfärgen och mandelkaraktären ger en komplex ton dominerad av körsbär, björnbär och vinbär, kompletterat med torkade plommon, rödpeppar.

Om du vill uppleva hur ett vin som andas frihet smakar så finns vinet att beställa på Systembolaget