Sundsvall nästa!

Nu på fredag är vi med på Sundsvall Beer & Whisky Festival. Med oss har vi nio viner från Moldavien. Varav en riktig rykande nyhet.Nu på fredag och lördag (20-21 oktober) är vi med på Sundsvall Beer & Whisky Festival. Med oss har vi nio viner från Moldavien. Varav en är en riktig rykande nyhet.

Är du i närhet av Sundsvall kom gärna förbi! Läs mer om festivalen här: https://www.beerwhiskyfestival.se/sundsvall/

Dessa viner kan du prova på mässan

RÖDA VINER

 

Höga Kusten Röd (Fautor Winery)

Smakrikt, elegant och balanserat. Merlot i kombination med Rara Neagră från Fautor Winery, en av Moldaviens främsta vinproducenter. Ingår i den populära Höga Kusten-serien.


Individo Fetească Neagră (Château Vartely)

Ett smakrikt vin med kryddig eftersmak från prisbelönta Château Vartely. Perfekt till hösten middagar eller att avnjuta på egen hand.

 

Freedom Blend (Château de Purcari)

Freedom Blend gjord på druvorna Bastardo, Saperavi och Rara Neagră. Den intensiva rubinfärgen och mandelkaraktären ger en komplex men balanserad och rund smak. Ett vin som gjordes första gången 2011 till minne av Moldaviens 20 år i frihet från Sovjetunionen.

 

Negru de Purcari (Château de Purcari)

”Kungen av röda viner”. Ett ”stort” rött vin gjord av Cabernet sauvignon, Saperavi och Rara Neagră, lagrad 18 månader på nya franska ekfat. Djup och sammets-len smak.


VITA VINER

Höga Kusten Vit (Gitana Winery)

Frisk och fruktig doft med elegant smak. Höga Kusten vit med en smakrik blandning av den lokala druvan Feteasca Regală och Chardonnay produceras av Gitana Winery. Ingår i den populära Höga Kusten-serien.

 

Pinot Grigio (Château de Purcari)

Elegant och balanserat kvalitetsvin från en av Moldaviens äldsta och mest prestigefyllda vingårdar, Château de Purcari grundat 1827. Ett friskt, fräscht och fruktigt vin som passar att dricka både som det är och till mat.
 

MOUSSERANDE


Höga Kusten Brut (Cricova Winery)

Nyhet! Mjuk, krämig och uttrycksfull smak. Höga Kusten Brut Alb är ett mousserande vin framställt av högkvalitativa druvor av Pinot Noir och Chardonnay, som skördats tidigt. Vinet produceras i enlighet med den klassiska franska metoden. Ingår i den populära Höga Kusten-serien.


Crisecco (Cricova Winery)

Friskt och fräscht bubbel tillverkad enligt Charmat-metoden (samma som Prosecco) men lite torrare och på en lokal Moldavisk druva, Fetească Albă. Smakrikt, halvtorrt bubbel som passar utmärkt både som aperitif och till lättare måltider.

 

ROSÈ


Rosé de Purcari (Château de Purcari)

I topp! Rosé de Purcari befäster sin plats som ett av de bästa rosévinerna enligt Vivino. Vinet som är gjort på Cabernet sauvignon, Merlot och Rara Negara, passar att drickas kall som en härligt svalkande Rosé, men också något varmare som ett matvin.

TaggedÄr du över 25 år?

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år